Baden-Powellopkomst 2012

Gepubliceerd op 06-03-2012

Op 18 februari vierden we met alle speltakken Baden-Powelldag. De oprichter van scouting, Robert Baden-Powell, en zijn vrouw waren op 22 februari jarig en elk jaar wordt op de zaterdag rond die dag een gezamenlijke Baden-Powellopkomst gehouden. Op deze dag houden we een inmiddels traditionele vossenjacht. De verkenners en padvindsters waren dit jaar per duo in een kleur verkleed. De bevers en welpen gingen in groepjes de stad in om alle kleuren te zoeken. Dit was dit jaar een extra grote uitdaging om twee redenen. Ten eerste stond op hun vossenkaart niet letterlijk welke kleur ze moesten zoeken, maar er stond een omschrijving van de kleur. Wanneer er op hun kaart stond ´De onderste kleur van de nederlandse vlag' dan moesten zij de blauwe vossen zoeken. Wat het dit jaar nog een stuk spannender maakte was de aanwezigheid van de Men in Black, twee zwarte vossen die de groepjes probeerde te tikken. Wanneer een groepje getikt was, moesten zij een vraag beantwoorden die over kleuren ging, zoals: welke kleur krijg je als je geel en rood mengt? Wanneer het groepje deze vraag goed kon beantwoorden mochten ze weer verder, maar wanneer het antwoord fout was, werd hun laatst gevonden vos doorgestreept en moest het groepje deze opnieuw gaan vinden.

Na de vossenjacht ging iedereen terug naar de Knoop voor de gezamenlijke lunch. Na de Hap-hap-happerdehap-yell kon er gesmuld worden van de soep en broodjes knakworst. Nadat iedereen voldoende had gegeten was het al weer tijd voor de afsluiting bij de vlaggenmast. Iedereen werd bedankt voor hun inzet en voor het doneren van de €0,50 cent voor het goede doel. Ook dit is een traditie tijdens Baden-Powelldag. Het totaal bedrag van dit jaar, €26,45 , is over gemaakt naar het goede doel MOED van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. Deze stichting heeft ons daar hartelijk voor bedankt via onderstaande reactie:

Dank voor jullie donatie.

Jullie donatie gaan wij binnenkort verwerken en ter beschikking stellen aan de wenselijke doelstellingen en activiteiten van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld.

Nogmaals dank voor jullie getoonde betrokkenheid en aangeboden financiële ondersteuning.

Met vriendelijke groet,

Bart Wisbrun