Beverkamp 2012

Gepubliceerd op 16-03-2012

Op 24 en 25 februari was het weer zover. De bevers hadden hun jaarlijkse kamp. We hadden dit jaar 6 bevers die mee gingen op kamp. De kinderen kwamen om vrijdags om 17:00 aan op “De Knoop” .Ze moesten hun spullen in het padvindsterlokaal leggen en  daarna mochten ze even vrij spelen.De leiding was namelijk druk met eten koken.We aten namelijk pannenkoeken met als toetje een bananenbootje.

Toen Keet nog pannenkoeken aan het bakken was voor de leiding, gebeurde er iets raars. Er was een pannenkoek helemaal groen geworden en er lagen ineens hele grote keutels in het beverlokaal.Gelukkig kregen kwamen we er snel achter wat er aan de hand was:Er was een heks van haar bezemsteel gevallen en ze had allerlei toverspreuken geroepen om niet te hard te vallen, daarom was onze pannenkoek groen geworden.Maar hoe zat het met de grote keutels?De heks was tijdens het vallen haar huismuisje en spin verloren, ook was ze haar toverzakjes kwijt.Ze vroeg of de bevers haar wilde helpen en zo geschiede:Op zoek naar de spullen van de lieve heks!

Nadat de bevers alle spullen van de heks hadden gevonden, had de lieve heks nog een verrassing voor de bevers.Ze ging een lekkere heksensoep maken.
Een bijzondere soep met kikkers en spinnen en wormen maar erg lekker.
Daarna ging ze naar haar tante in Marokko.En de bevers?Die gingen zich omkleden en lekker film kijken.Toen de “Sprookjesboom’’ afgelopen  was gingen de kinderen slapen.

Zaterdagmorgen kregen de bevers een lekker ontbijt van de leiding met een eitje en warme broodjes.Daarna gingen we met z’n allen alvast alle spullen opruimen, want we zouden daar de rest van de dag geen tijd voor hebben.Want om half tien vertrokken we richting Braamt naar het ‘’Land van Jan Klaassen’’ ,waar de kinderen vrij mochten spelen.

Om 12:30 waren we weer terug op ”De Knoop”, waar de ouders van de kinderen in spanning zaten te wachten hoe het kamp was verlopen.
En zo eindigde het beverkamp 2012!

Groetjes De beverleiding

> Bekijk de foto's

Terug naar het nieuwsoverzicht