Beverkamp 2017

Gepubliceerd op 11-04-2017

De bevers zijn van 24 op 26 maart maar liefs twee nachtjes op kamp geweest.
Best spannend twee nachten van huis, voor de bevers, maar zeker ook voor sommige papa’s en mama’s.

> Bekijk de foto's

Nadat alle bedden waren opgemaakt konden de ouders en opa en oma’s vertrekken.
In de gang stond een echte tijdmachine, deze had Stanley gemaakt voor de bevers. Maar de tijdmachine was helaas nog niet af. Er moesten nog wat onderdelen aan. En dus moesten de bevers hard aan de slag. Ze haalde allerlei apparaten uit elkaar met schroevendraaiers, hamers, beitels en tangen. De onderdelen van deze apparaten werden op de tijdmachine geplakt.

Van al dat harde werken hadden de bevers best een beetje trek gekregen en dus gingen ze bij het warme kampvuur een marshmallow hamburger maken. Eerst het spekje lekker warm laten worden bij het vuur en dan mocht hij, net als een hamburger, tussen twee koekjes. Dat was smikkelen!

Inmiddels was het al best donker geworden, dus alle marshmallow van de gezichten poetsen, tandenpoetsen en in de slaapzak kruipen.

De volgende ochtend starten de bevers met ochtendgymnastiek. Even alle spieren opwarmen en iedereen helemaal wakker. Daarna was het tijd voor het ontbijt. De bevers moesten gelijk een lunchpakketje maken want ’s middags zouden we niet op de knoop zijn.

Na het ontbijt en de bijbehorende corvee was het dan eindelijk tijd om de tijdmachine te proberen. Sterre mocht er als eerst door heen. De bevers wouden wel eens een kijkje nemen bij de dino’s en dus werd de tijdmachine ingesteld op 208 miljoen jaar geleden.

Alle knopjes werden ingedrukt, de stekker werd aangesloten en toen was het wachten. Voorzichtig werd er achter het gordijn gekeken, maar daar was geen Sterre, maar een echte holbewoner.

In het begin was ze nog erg bang, maar nadat de bevers haar wat hadden gerust gesteld en zich hadden voor gesteld kwamen we er achter dat de holbewoner Oekie Poeke heette.

Omdat wij graag Sterre weer terug wouden werd Oekie Poekie weer in de tijdmachine gezet. Maar Oekie Poekie struikelde over alle draden en toen viel de klok van de tijdmachine af, zo maar kapot op de grond. De tijdmachine was stuk en niet meer te gebruiken.

Samen met Stanley spraken we af dat hij de tijdmachine zou gaan maken terwijl wij naar kinderspeelparadijs Malkschoten gingen. Oekie Poekie moest natuurlijk mee. Maar omdat alleen een berenvelletje wat koud was kreeg ze een broek en het uniform van Sterre aan. Die had ze nu toch niet nodig.

Alle rugzakken werden ingepakt en we gingen op weg naar Malkschoten. We hadden enorm geluk met het weer, wat een heerlijk zonnetje!

In het park waren allerlei dieren die je mocht aaien en borstelen, een grote speeltuin, een kabelbaan en nog veel meer leuke activiteiten.

Om half vier was het tijd om weer terug te gaan. Sommige kinderen deden in de auto een heerlijk dutje. Bij terugkomst had Stanley de tijdmachine weer gemaakt! En dus kon Oekie Poekie weer terug. Een aantal kinderen vonden dit best jammer, want Oekie Poekie was best gezellig.

Maar we wouden ook Sterre weer terug en dus zat er niets anders op dan Oekie Poekie weer terug te sturen. Alles lukte en Sterre was weer terug! Zij had in de tussen tijd in een grot geleefd met een aantal dino’s. Wat was ze blij dat ze weer terug was.
Om dit te vieren gingen we zelf gemaakte pizza’s maken op het kampvuur. Ze smaakte heerlijk!

Na het afwassen was het tijd om naar bed te gaan. Heerlijk met een filmpje over dino’s.

Omdat iedereen best moe was van het speelparadijs sliepen de bevers al snel.
De volgende dag hebben we heerlijk ontbeten met warme broodjes en een gekookt eitje.

Daarna alle spullen weer opruimen, wat hoort bij welke tas? En van wie is die verdwaalde sok?

Toen alles in de tassen zat was er nog tijd voor een kort spel buiten en toen kwamen alle ouders al weer.

Wat een leuk en spannend kamp was het weer.
De bevers en de leiding hebben er beide van genoten.

Terug naar het nieuwsoverzicht