Bevers bezochten kinderboerderij

Gepubliceerd op 07-10-2015

De bevers zijn op zaterdag 3 oktober naar de kinderboerderij geweest. Omdat het bijna dierendag is zijn we een kijkje gaan nemen bij een heleboel verschillende dieren. We hebben varkens, konijnen, geiten, schapen, pauwen, hamster, ratten en zelfs kalkoenen gezien. We mochten de dieren aaien en bij een aantal dieren mochten we zelfs in het hok!

Van al dat geknuffel kregen we wel dorst. Eerst handen wassen en dan lekker wat drinken en een spekje. Toen het drinken op was hebben we nog op de fietsen en skelters gespeeld als echte boeren. Toen was het tijd om de dieren te voeren. Wat hadden ze een honger! We kregen een emmertje met voer erin. We mochten zelf ook even proeven van de zaadjes, dat kon gewoon. Sommige kinderen vonden het zo lekker dat ze zelf bijna alles opaten. Gelukkig was er ook nog wat voor de dieren. We hebben de schapen en geiten gevoerd. De kinderen die durfde gingen mee het hok in, de andere voerde ze van achter het hek.

Eén geit had zo’n honger, dat hij over het hek heen sprong! Dat was wel even schrikken. Nadat Bas en Hugo hem hadden terug gezet konden we weer verder gaan. Toen het voer op was gingen we moe, maar voldaan terug naar het scouting gebouw. Wat een feest!

> Bekijk de foto's

Terug naar het nieuwsoverzicht