Kabouters verder als Welpen Meiden

Gepubliceerd op 18-09-2011

Omdat Scouting Nederland in 2010 besloot om de Kabouters verder te laten gaan als Welpen, zijn afgelopen zaterdag de Kabouters van Isala Groep Scouting Doesburg verhuisd. Ze beleven hun avonturen niet langer in het land Bambilië, maar gaan verder als Welpen Meiden in de minstens zo spannende jungle!

Andere naam, dezelfde avonturen
Al jaren lang beleefden de Doesburgse scoutingmeiden van 7 t/m11 jaar hun avonturen in Bambilië. Iedere zaterdagochtend bezochten ze dit fictieve land  om in verschillende dorpjes allerlei activiteiten uit te voeren. Van speurtochten tot koken, van knutselen tot vlotvaren. De activiteiten van de Welpen Meiden veranderen niet, alleen het thema waarin alles zich afspeelt wel; de opkomsten krijgen vanaf nu een jungle-tintje.

- Verhuizingkabouters500-500.jpg

De verhuizing
Het was niet niks voor de kabouters om te verhuizen. Ze hebben er een weekend de tijd voor genomen. Vrijdagavond verzamelden ze in Bambilië. Daar hebben ze hun spullen gepakt en zijn vertrokken, bepakt en bezakt op weg naar de Jungle. De dieren in de jungle waren erg nieuwsgierig naar de nieuwe inwoonsters. Met wat spelletjes en testjes ontdekten de dieren dat de meiden prima geschikt waren voor in de jungle.

- Junglemuur500-500C.jpg

Omgetoverd lokaal feestelijk geopend
Zaterdagmiddag werd het nieuwe lokaal van de meiden geopend. In aanwezigheid van ondermeer leiding en ouders maakten de Welpen Meiden papieren muur stuk. Daarna konden ze hun vernieuwde lokaal bekijken. Een daar was genoeg te zien, vooral van de grote muurschildering met alle bekende jungle-figuren waren de meiden onder de indruk.