Padvindsters winnen Regionale Scouting Wedstrijden

Gepubliceerd op 14-04-2013

Tijdens de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) van 12 tot en met 14 april hebben de padvindsters (meiden van 11 t/m 15 jaar) van Isala Groep Scouting Doesburg de eerste plaats behaald.

De zeven meiden hebben gestreden tegen 14 andere patrouilles (groepjes) uit de regio. Tijdens dit weekend was het thema Expeditie Prehistorie. De kleding, maaltijd en de kampaankleding werden aan dit thema aangepast. Daarnaast werd er gelet op het beheersen van de scoutingtechnieken, hygiëne, originaliteit en vooral de samenwerking.

Na een vermoeiend weekend vol enthousiasme, spanning en gezelligheid kregen de Doesburgse padvindsters waar ze zo hard voor hadden gewerkt; de eerste prijs die toegang geeft tot de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Deze zijn in het Pinksterweekend van 18 tot en met 20 mei  en vinden plaats in Baarn.

- padvindstersRSW-250-400.jpg

Foto v.l.n.r. Laura, Maureen, Lianne, Dara, Jessica, Simone, Jonne.

Naast veel felicitaties en een cadeau van de organisatie, kregen de padvindsters ook het wisselschild mee naar huis. Deze kan opgehangen in Clubgebouw De Knoop, waar het schild in 2011 ook al hing. De Doesburgse verkenners (jongens) deden met 2 patrouilles ook mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden, zij werden negende en tiende.