Weekendkamp Welpen Jongens 2012

Gepubliceerd op 05-03-2012

Van zaterdag 25 op zondag 26 februari hadden de welpen jongens een weekendkamp. Het was een bijzonder kamp, er gingen namelijk wel 6 welpen overvliegen naar de verkenners en we gingen werken aan het knopen-insigne.

Toen iedereen er was zijn we begonnen met een lekkere lunch met onder andere een broodje knakworst en een heerlijke fruitsalade. Daarna gingen de jongens die gingen overvliegen vast een middag meedraaien met de verkenners. Dat was wel spannend maar gelukkig ging Louis mee. Ze hebben daar gepionierd met grote palen en voetbalgoals gemaakt. De welpen jongens die overbleven hebben vliegers gemaakt. Hiervoor moesten we de knopen gebruiken die we de afgelopen weken geleerd hadden. Gelukkig kregen we een boekje waar de knopen ook in stonden. Toen de stokken aan elkaar zaten hebben we er een vuilniszak aan gemaakt en konden we gaan vliegeren. We hebben lekker met z’n allen over het veld gerend. 

Toen ook de oudste welpen weer klaar waren bij de verkenners hebben we in groepjes bedacht wat we wilden eten. We mochten het zelf gaan maken! Voordat er gekookt kon worden moesten we een boodschappenlijst maken en naar de supermarkt om alles te kopen. De gerechten waren onder andere pannenkoeken, gebakken aardappels, taco’s en broodjes shoarma. Bij iedereen was het eten goed gelukt en we hebben lekker gegeten. Voor het toetje had de leiding gezorgd. We gingen lekker broodjes bakken boven het kampvuur.

We zaten lekker bij het vuur en waren druk bezig met het oefenen van de knopen toen we ineens trommelgeluiden hoorden. We hadden geen idee wat het was en toen is Keet gaan kijken. Niet lang daarna hoorden we een harde gil. We zijn snel met z’n allen gaan kijken wat er aan de hand was. Er hing een briefje waar op stond dat we Keet alleen terug kregen als we Schele Hein tegen haar kwamen ruilen. Schele Hein bleek het stuk hout met een gezicht te zijn wat ineens in de kampvuurkuil had gelegen. We zijn het spoor van groene lichtjes gevolgd tot we weer een briefje tegenkwamen. Daarop stond dat de 6 welpen die gingen overvliegen alleen verder moesten zonder leiding. Dat was eng zeg! Gelukkig vonden ze Keet en hebben ze Schele Hein tegen haar geruild. Wie haar ontvoerder was weten alleen die 6 jongens… En dat mogen ze tegen niemand vertellen. Maar we hadden haar gelukkig terug.

Toen we terug kwamen zijn we lekker gaan slapen tot we de volgende ochtend al weer vroeg wakker waren. Natuurlijk moesten we toen ochtendgymnastiek doen. Ondertussen zorgde de leiding voor een lekker ontbijtje met vers gebakken broodjes en gekookte eieren. Nadat alles was opgeruimd was er nog tijd om te werken aan het knopeninsigne. Er is zelfs al een aantal kinderen dat het insigne gehaald hebben. De andere jongens kunnen daar de komende tijd nog voor oefenen en halen het insigne vast ook.

Om 11 uur kwamen de ouders van de overvliegers en hadden de verkenners een mooie stormbaan gemaakt. Alle 6 de overvliegers zijn goed over de stormbaan heen gekomen en zijn nu officieel overgevlogen naar de verkenners.

Om 12 uur was alles afgelopen en kon iedereen naar huis om bij te komen van het bijzondere en spannende kamp.

Bekijk het fotoalbum van het kamp

Terug naar het nieuwsoverzicht