Beverkamp 2019

Op vrijdag kwamen de bevers vol verwachting binnen op het gebouw. Nadat ze met hun vader of moeder hun bed hadden klaar gemaakt mochten ze lekker bij de openhaard zitten die aangestoken was. 

Na het kletsen bij het vuur was het tijd voor het avondspel. De bevers speelden samen met de leiding stratego. Ze moesten de vlag van het andere team zien te veroveren. Van al dat gezoek werden ze best moe en hongerig. Gelukkig was het daarna tijd om op hun bed een film te kijken met popcorn die gemaakt was op het vuur.

- 20190511_101312-500-300.jpg

Na de film was het tijd om de pyjama aan te trekken en lekker te gaan slapen. De bedden bevielen erg goed, want de volgende ochtend lagen alle bevers nog te slapen toen de wekker van de leiding af ging, wat een luxe! De volgende ochtend

Voordat het spel van Bas begon hebben we eerst alle spullen opgeruimd. 

Daarna hebben we het spel van Bas gedaan de bevers moesten hun bestek en borden gaan zoeken anders zouden ze natuurlijk niet kunnen eten. Nadat ze dat gedaan hadden zijn we met zn alle gaan ontbijten met ei, lekkere warme oven broodjes  en boterhammen.

En natuurlijk mochten ze ook hun brood beleggen. Het feestje op brood(vruchten hagel) viel erg in de smaak.

Na het ontbijt zijn we met zn alle naar de Dierense speeluin geweest. We hebben daar veel gedaan, op de springkussen heel erg hoog springen zo dat het net lijkt dat we vogels zijn, we zijn allemaal wezen skelterrijden, en heel hard schommelen. Met hier en daar een verkeersongeluk is iedereen er toch heel vanaf gekomen.

- 20190511_103114-500-300.jpg

Na de tijd kregen we allemaal nog een lekker ijsje en zijn we weer terug gegaan naar de knoop. Daar hebben de bevers gevoetbalt, zodat de leiding onder tussen het vuur kon aanmaken voor het avond eten. Dat was pizza! Er waren genoeg dingen om uit te kiezen en alle bevers hebben zelf hun pizza belegd, alleen miste Steven toch wel de annanas.

De eerste keer ging het mis want de pizzas bleven plakken aan het folie waardoor ze niet meer lekker waren. Toen hebben ze helaas opnieuw moeten beginnen maar dat vonden ze niet zo heel erg. Ondertussen kwamen de ouders er ook aan, en hebben ze mee geklets en bij het vuur gezeten.

Aan het einde hebben we de spullen van de bevers gepakt en zijn we met papa en mama weer lekker naar huis gegaan zodat we goed konden uitrusten van het leuke kampje.

Bekijk alle foto's

Gepubliceerd op 31-05-2019

Kids Survival Day 2018

Zaterdag 23 juni kan je weer meedoen met de Kids Survival Day. Dit is een middag vol uitdagende spellen. Zo kan je bijvoorbeeld varen met een vlot, een broodje vakken boven het vuur of met een touwbrug over het water. Ook kun je je vrienden uitdagen wie het verst komt op de bungeerunbaan.

De Kids Survival Day is voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Het begint om 14:00 uur en om 16:30 kun je weer opgehaald worden. Deelname kost 2 euro. Het adres is Panovenweg 1 Doesburg.

Dus neem je vrienden mee en laat je uitdagen!

- ksd-poster-2018.jpg

Gepubliceerd op 20-06-2018

Weekendkamp Welpen Jongens

De welpen jongens hebben ondanks de regen een leuk kampje gehad. Ze zijn naar de opendag van de brandweer, politie en ambulance geweest, hebben een film zonder geluid gekeken, bootcamp gedaan en beestjes gezocht. Met z'n allen hebben ze een heerlijke vermicelli met soep gemaakt en broodjes gebakken. Het was gezellig!

> Bekijk de foto's

Gepubliceerd op 18-10-2017

Beverkamp 2017

De bevers zijn van 24 op 26 maart maar liefs twee nachtjes op kamp geweest.
Best spannend twee nachten van huis, voor de bevers, maar zeker ook voor sommige papa’s en mama’s.

> Bekijk de foto's

Nadat alle bedden waren opgemaakt konden de ouders en opa en oma’s vertrekken.
In de gang stond een echte tijdmachine, deze had Stanley gemaakt voor de bevers. Maar de tijdmachine was helaas nog niet af. Er moesten nog wat onderdelen aan. En dus moesten de bevers hard aan de slag. Ze haalde allerlei apparaten uit elkaar met schroevendraaiers, hamers, beitels en tangen. De onderdelen van deze apparaten werden op de tijdmachine geplakt.

Van al dat harde werken hadden de bevers best een beetje trek gekregen en dus gingen ze bij het warme kampvuur een marshmallow hamburger maken. Eerst het spekje lekker warm laten worden bij het vuur en dan mocht hij, net als een hamburger, tussen twee koekjes. Dat was smikkelen!

Inmiddels was het al best donker geworden, dus alle marshmallow van de gezichten poetsen, tandenpoetsen en in de slaapzak kruipen.

De volgende ochtend starten de bevers met ochtendgymnastiek. Even alle spieren opwarmen en iedereen helemaal wakker. Daarna was het tijd voor het ontbijt. De bevers moesten gelijk een lunchpakketje maken want ’s middags zouden we niet op de knoop zijn.

Na het ontbijt en de bijbehorende corvee was het dan eindelijk tijd om de tijdmachine te proberen. Sterre mocht er als eerst door heen. De bevers wouden wel eens een kijkje nemen bij de dino’s en dus werd de tijdmachine ingesteld op 208 miljoen jaar geleden.

Alle knopjes werden ingedrukt, de stekker werd aangesloten en toen was het wachten. Voorzichtig werd er achter het gordijn gekeken, maar daar was geen Sterre, maar een echte holbewoner.

In het begin was ze nog erg bang, maar nadat de bevers haar wat hadden gerust gesteld en zich hadden voor gesteld kwamen we er achter dat de holbewoner Oekie Poeke heette.

Omdat wij graag Sterre weer terug wouden werd Oekie Poekie weer in de tijdmachine gezet. Maar Oekie Poekie struikelde over alle draden en toen viel de klok van de tijdmachine af, zo maar kapot op de grond. De tijdmachine was stuk en niet meer te gebruiken.

Samen met Stanley spraken we af dat hij de tijdmachine zou gaan maken terwijl wij naar kinderspeelparadijs Malkschoten gingen. Oekie Poekie moest natuurlijk mee. Maar omdat alleen een berenvelletje wat koud was kreeg ze een broek en het uniform van Sterre aan. Die had ze nu toch niet nodig.

Alle rugzakken werden ingepakt en we gingen op weg naar Malkschoten. We hadden enorm geluk met het weer, wat een heerlijk zonnetje!

In het park waren allerlei dieren die je mocht aaien en borstelen, een grote speeltuin, een kabelbaan en nog veel meer leuke activiteiten.

Om half vier was het tijd om weer terug te gaan. Sommige kinderen deden in de auto een heerlijk dutje. Bij terugkomst had Stanley de tijdmachine weer gemaakt! En dus kon Oekie Poekie weer terug. Een aantal kinderen vonden dit best jammer, want Oekie Poekie was best gezellig.

Maar we wouden ook Sterre weer terug en dus zat er niets anders op dan Oekie Poekie weer terug te sturen. Alles lukte en Sterre was weer terug! Zij had in de tussen tijd in een grot geleefd met een aantal dino’s. Wat was ze blij dat ze weer terug was.
Om dit te vieren gingen we zelf gemaakte pizza’s maken op het kampvuur. Ze smaakte heerlijk!

Na het afwassen was het tijd om naar bed te gaan. Heerlijk met een filmpje over dino’s.

Omdat iedereen best moe was van het speelparadijs sliepen de bevers al snel.
De volgende dag hebben we heerlijk ontbeten met warme broodjes en een gekookt eitje.

Daarna alle spullen weer opruimen, wat hoort bij welke tas? En van wie is die verdwaalde sok?

Toen alles in de tassen zat was er nog tijd voor een kort spel buiten en toen kwamen alle ouders al weer.

Wat een leuk en spannend kamp was het weer.
De bevers en de leiding hebben er beide van genoten.

Gepubliceerd op 11-04-2017

Beverkamp 2016

De bevers hebben van 2 op 3 april hun jaarlijkse kamp gehad. Dit keer gingen alle veertien bevers mee op kamp! Bij aankomst was er een grote verrassing voor de kinderen in het lokaal hing namelijk een groot zwart zeil, wat zou er onder zitten? De bevers hadden al allerlei dingen bedacht, misschien zat er wel een kooi onder voor een huisdier voor de bevers, of een hele grote kast.

Toen alle bevers aanwezig waren en we hadden geopend werd het zeil er af gehaald. Het was een groot speelhuis voor de bevers. Alles bevers moesten het speelhuis natuurlijk gelijk even bekijken en testen. Gelukkig werd hij meteen goedgekeurd.

- DSC05575-2-500-500.jpg

Daarna was het tijd voor de start van het kamp. Alle leiding lieten aan de bevers hun meegebrachte knuffels zien. Daarna moesten alle bevers natuurlijk ook laten zien welke knuffels zij mee hadden. Er waren meer knuffels mee op kamp dan kinderen en leiding. Na het tellen werden alle knuffels weer in de tassen gestopt en zette de leiding hun knuffels op tafel neer. Tijd voor een actief spel buiten. We starten met een ren spel. Na het spel gingen we even naar binnen om een aantal pionnen op te halen voor het volgende spel, maar toen zagen we dat het lokaal over hoop gehaald was. Bas werd een beetje boos op de bevers en vroeg wie dit had gedaan. Maar alle bevers waren buiten geweest en niemand wist er wat vanaf. Toen zagen de bevers dat de knuffels van de leiding weg waren en het raam open stond. Oei oei, de knuffels waren verdwenen!
Er zat maar één ding op en dat was de politie bellen. Gelukkig was deze snel ter plaatsen. Samen met de politie hebben we de andere leiding ondervraagt, sporen gezocht en bedacht hoe die dief dan binnen moest zijn gekomen. De bevers wilden zo graag helpen om de knuffels weer op te sporen dat we een speciale politie training kregen: goed leren speuren, laser stralen ontwijken en je inleven in een dief stonden op het programma. Ook hebben de bevers nieuwe knuffels gemaakt voor de leiding voor het geval dat we de dief toch niet zouden vinden.
Na de training en het knuffels maken waren we erg hongerig. We hebben zelf boven het vuur een worstje gebraden en lekker opgegeten. We mochten er zelf saus op doen, wat een feest!

Na de lunch mochten we even uitrusten want daarna zouden we naar een speciale trainingslocatie gaan waar we verder leren speuren, wandelen en klimmen en klauteren.
Op de trainingslocatie brak het zonnetje door, dat was fijn! We moesten de groene pijlen volgen en toen kwamen we bij een oefenbaan waar we over boomstammen moesten en zelf een schuilplaats konden maken. Daarna ging de tocht verder en kwamen we nog langs een aantal geiten. Aan het einde van de tocht was een grote speeltuin waar we ons nog even goed hebben vermaakt.

Bij terugkomst op het scoutinggebouw gingen we eten koken, want goed voor jezelf zorgen is als agent heel belangrijk. Je weet nooit wanneer je achter een boef aan moet!
We hebben zelf de ingrediënten gesneden en daarna mochten we onze eigen pizza beleggen, hmmmm lekker hoor. Als toetje mochten we een marshmallow boven het vuur houden en deze op een koekje doen.

Na het eten was het dan toch echt tijd om de boef te vangen. De bevers hadden een slim plan. We zetten een zelfgemaakte knuffel neer als lokaas. Aan deze knuffel zat een touwtje. Het touwtje had de leiding vast, als er aan het touwtje werd getrokken dan rende we naar buiten en konden we de dief pakken. Omdat we niet wisten hoe lang dit zou gaan duren gingen de bevers maar lekker in hun slaapzak een film kijken, maar nog voordat de film gestart was voelden we iets aan het touw trekken. Snel naar de gang en daar stond de dief! De politie sloeg hem snel in de boeien en de bevers begonnen gelijk met ondervragen. Het bleek dat de dief zich ’s avonds heel alleen voelde in zijn bed. Hij had namelijk helemaal geen knuffels. Dat mocht niet van zijn moeder omdat hij al een ‘grote’ jongen was. De bevers vonden dit toch wel zielig en boden de zelf gemaakte knuffel aan. De dief was helemaal blij en heeft beloofd nu nooit meer een knuffel te stelen. Toen konden we toch nog de film kijken!
De volgende ochtend begonnen we met ochtendgymnastiek van Sterre. In de pyjama naar buiten en even wat spellen doen om de spieren los te maken. Daarna lekker ontbijten met een warm broodje en een gekookt eitje. Toen we de buik vol hadden gingen we onze slaapspullen opruimen en nog even doorspeuren. We konden zo goed speuren dat we ook in het water hebben gezocht naar verschillende dieren. Gewapend met schepnet, vergrootglas en zoekkaarten gingen we naar het water voor het scoutinggebouw. Daar hebben we verschillende water dieren gevonden en op de kaart beken welke dieren het waren. Na het zoeken van de waterdieren was het al weer half twaalf. We kregen nog een bedankje van de politie omdat we zo goed hadden helpen met zoeken. Een echte politie bril en een snor. Snel een gekke foto maken en daarna lunchen met beverfriet (lekker alles op de tafel en eten met je handen!) en toen waren de ouders er al weer om de bevers op te halen.
Wat een spannend kamp was het weer! Gelukkig is alles weer goed gekomen.

> Bekijk de foto's

Gepubliceerd op 23-05-2016

Winterhike 2016

Op 5 en 6 maart, hebben de verkenners en padvinsters, samen met de scouts van Sweder van Voorst uit Hummelo weer de winterhike gelopen! Het thema van de hike was dit jaar ‘Game Over’. Zij durfden het aan om als echte bikkels, in de kou,  vanaf de Veluwe een lastige maar mooi stuk route te lopen.

Onderweg kwamen ze posten en een warme lunch tegen. Ook hebben ze nog een stuk gestept, met dank aan Viking Adventure Sports! 

De route begon 's ochtends bij de Posbank en liep door de bossen naar de Steeg en vervolgens via de Havikerwaard naar 'de Knoop'. 

’s Avonds was er voor iedereen binnen een gaaf thema-spel met Nintendo's. Zondag was er ook nog een stuk route over de dijk langs het Zwarte Schaar. Uiteindelijk eindigde de hike in Voor-Drempt. 

Hoewel het fris was,  is het gelukkig droog gebleven en de bikkels die de finish hebben gehaald kregen daar een leuk aandenken!

Ondanks de kou en de toch pittige afstand waren alle kinderen vrolijk. Complimenten!

> Bekijk de foto's

Gepubliceerd op 01-04-2016

Bevers bezochten kinderboerderij

De bevers zijn op zaterdag 3 oktober naar de kinderboerderij geweest. Omdat het bijna dierendag is zijn we een kijkje gaan nemen bij een heleboel verschillende dieren. We hebben varkens, konijnen, geiten, schapen, pauwen, hamster, ratten en zelfs kalkoenen gezien. We mochten de dieren aaien en bij een aantal dieren mochten we zelfs in het hok!

Van al dat geknuffel kregen we wel dorst. Eerst handen wassen en dan lekker wat drinken en een spekje. Toen het drinken op was hebben we nog op de fietsen en skelters gespeeld als echte boeren. Toen was het tijd om de dieren te voeren. Wat hadden ze een honger! We kregen een emmertje met voer erin. We mochten zelf ook even proeven van de zaadjes, dat kon gewoon. Sommige kinderen vonden het zo lekker dat ze zelf bijna alles opaten. Gelukkig was er ook nog wat voor de dieren. We hebben de schapen en geiten gevoerd. De kinderen die durfde gingen mee het hok in, de andere voerde ze van achter het hek.

Eén geit had zo’n honger, dat hij over het hek heen sprong! Dat was wel even schrikken. Nadat Bas en Hugo hem hadden terug gezet konden we weer verder gaan. Toen het voer op was gingen we moe, maar voldaan terug naar het scouting gebouw. Wat een feest!

> Bekijk de foto's

Gepubliceerd op 07-10-2015

Weekendkamp Welpen Jongens maart 2015

De welpen jongens hebben een leuk kamp gehad. Goochelaar Magic Maurits zou optreden maar hij kon er helemaal niks van. Toen hebben de jongens zelf trucs geleerd en een goochelshow voor alle ouders gegeven. 

> Bekijk de foto's

Gepubliceerd op 23-03-2015

Kom popcorn poffen op 14 maart

Op zaterdag 14 maart organiseert Scouting Doesburg een gratis activiteit voor alle kinderen die houden van kampvuur, poffen, gezelligheid en natuurlijk iets lekkers!

Tussen 11:00 uur en 15:00 uur kan je popcorn komen poffen bij de driesprong in de stad. (meipoorstaat, koepoortstraat en de kerkstraat)

Dus kom langs en neem je zusje, broertje en vrienden mee en bak je eigen popcorn op een echt kampvuur!!

- scout-it-out-2015.jpg

Gepubliceerd op 06-03-2015

Welpen Jongens maken muziek

De Welpen Jongens hebben zelf muziekinstrumenten gemaakt en er een liedje mee gespeelt. Bekijk en beluister het resultaat:

Gepubliceerd op 09-02-2015

Escape Room bij de Stam

De stam is dit jaar weer begonnen met een spannende opkomst. Toen ze aankwamen was de poort op slot met een ander slot. De sleutel hiervoor kon gevonden worden na het oplossen van een cryptische omschrijving.  Daarna konden ze helaas het gebouw nog niet in. Na het kapot hakken van een houten kistje werd de sleutel van de Knoop gevonden. Daar bleek dat Plexat op slot zat en het een Escape Room opkomst was. Om bij de juiste sleutel te komen moesten allerlei hints en codes worden opgelost en sleutels worden gevonden. Telkens waren de gevonden sleutels van andere sloten en niet van Plexat. Na twee uur en een kwartier met een vervelend muziekje en een aflopende timer waren alle puzzels opgelost en kon er eindelijk een biertje worden gedronken.

> Bekijk de foto's

Gepubliceerd op 28-01-2015

Welpendropping 2014

Op 31 oktober was het zover. Geen halloween, maar welpendropping. Voor veel jongens was het de eerste keer, en daarom al spannend genoeg. Maar gelukkig durfde bijna iedereen de uitdaging aan.

Het was dan ook een drukte van belang in de slaapzaal zodat iedereen zijn bedje kon neerleggen om na de dropping lekker te kunnen slapen. Daarna werden vier groepen gemaakt. Elke groep kreeg en eigen leiding mee (soms zelfs wel twee) en drinken en lekkers voor onderweg.

Het wegrijden naar de dropplek was al spannend. De welpen kregen een blinddoek om zodat ze niet wisten waar we heen gingen. Na drie rondjes om de rotonde en een kleine omweg, kwamen we aan bij de dropplek bij Wielbergen. Gelukkig heeft Doesburg een hoge kerktoren waardoor de kinderen zo weer wisten waar ze heen moesten. Ze hadden alleen één moeilijke opdracht onderweg: niet gezien worden door de spotters.

De groepen gingen op weg. Sommige door het weiland, andere via slootkanten, bosjes en struiken om maar niet gezien te worden door de fietsers en auto’s van scouting die rondreden om ze te vinden. Als je gevonden was kreeg je een strafpunt. Wie aan het eind het minst gezien was, had gewonnen.

De dropping was erg leuk.
Het was spannend en leuk om door de weilanden te lopen.
Door het maïsveld was minder leuk.
Lekker laat naar bed gegaan.
Groetjes Bram

Voor sommige groepen was het een hele opgave om niet gezien te worden, andere groepen waren zo snel terug op het clubgebouw dat ze bijna niet gespot zijn. De ene groep lag in de brandnetels, de andere tussen de bramen. De ene groep ging via Angerlo, de andere via Beinum. Sommige groepen zijn de brug over de Oude IJssel over gesmokkeld, andere hebben de brug naar het zwembad genomen en hebben onderweg zingende paddestoelen nagedaan. Maar het belangrijkste: elke groep beleefde zijn eigen avonturen en veel plezier onderweg.

Ik vindt het kamp erg leuk geweest.
De dropping was erg gaaf en spannend en ook cool.
We kwamen heel laat terug.
Ik was erg moe, en de nacht was ook erg spannend en cool. :)
Groetjes Gijs

Terug op het clubgebouw lekkere chocomelk en broodjes worst gehad en daarna lekker gaan slapen om ’s ochtends op te staan met ochtendgym van Hathi. Een lux ontbijt met lekkere broodjes als afsluiten. Kortom een geslaagd kamp. Iedereen, meehelpende ouders, medeleiding, explorers en natuurlijk welpen, BEDANKT!

> Bekijk de foto's

Gepubliceerd op 03-12-2014

De Hoge Linie

Wat is er nou leuker dan ergens heen gaan, waar je normaal niet mag komen? De bevers, welpen jongens en welpen meiden mochten dat op zaterdag 25 oktober.

'S ochtends kwam boswachter Dirk van Staatsbosbeheer om een rondleiding over De Hoge Linie te geven. Hij vroeg de kinderen of ze de gewone route of de uitdagende route wilden. Uiteraard koos iedereen voor de uitdagende route. Dit bleek een spannend paadje te zijn tussen allemaal braamstruiken door. In deze braamstuiken maken vogels hun nesten, zodat roofdieren hier moeilijker bij kunnen. Iedereen hielp elkaar bij de steile en gladden stukken en er werd gerent om wie het eerst op de hoge berg was. De kinderen hadden veel vragen over alles wat ze tegenkwamen. Gelukkig had Dirk op veel vragen een antwoord en heeft hij veel verteld over vroeger.

Gepubliceerd op 28-10-2014

Verbouwing 'De Knoop'

Ons clubgebouw krijgt deze zomer een nieuw jasje. Deze maand wordt de gehele buitenkant van clubgebouw ‘de Knoop’ gerenoveerd zodat alle werkzaamheden voor het begin van het nieuwe seizoen afgerond zijn.

De laatste grote verbouwing van ‘de Knoop’ is ruim tien jaar geleden nadat het deels was afgebrand. De houten buitenkant van het gebouw is nu nodig aan vervanging toe. Een dergelijke verbouwing kost veel geld. De afgelopen tijd hebben onze leden dan ook veel acties gedaan om geld in te zamelen. Daarnaast hebben we subsidie van het Rabobank-Coöperatiefonds gekregen en ook een bijdrage van de Dekamarkt Wensmuntenactie.

Door al dit harde werk, sponsoring en de steun van Aannemersbedrijf Ebbers uit Giesbeek kan de verbouwing deze zomer plaatsvinden. Twee weekenden werken ouders en vrijwilligers hard om de oude planken te verwijderen en de kozijnen te schilderen. Vervolgens zal eind augustus de aannemer de buitenkant bedekken met speciaal hout zodat de buitenkant van ‘de Knoop’ weer klaar is voor de komende 15 tot 20 jaar.

Tijdens een van de eerste opkomsten van het nieuwe seizoen zal er een kleine heropening zijn met de kinderen en hun ouders.

Gepubliceerd op 20-08-2014

Weekendkamp Welpen Jongens 2014

De welpen jongens hebben van op 22 en 23 maart een weekendkampje gehad op de Knoop. Het ze hebben veel leuke dingen gedaan. Ze hebben gezocht naar sporen van dieren en hier een gipsafdruk van gemaakt en insecten verzameld in een potje. 's Avonds mochten ze hun eigen eten koken, nasi. Iedereen heeft goed geholpen dus ze hebben lekker gegeten. Toen moesten de bedden opgemaakt worden. Ze moesten ook hun nette kleren aantrekken. Dat was wel wat vreemd op scouting, daar mag je toch juist altijd vies worden? Toen iedereen omgekleed was kregen ze in de hal een lekkere cocktail en mochten ze het casino in. Daar hebben ze allerlei leuke spellen gedaan en munten verdient, of verloren! Uiteindelijk was er gelukkig voor iedereen een mooie prijs. Helaas moest er daarna geslapen worden. Na een korte nacht hebben ze nog ontbeten en alles weer opgeruimd. Toen kwamen alle papa's en mama's iedereen weer ophalen. Het was een zeer gezellig kamp en een mooie oefening voor het zomerkamp. Dan hoopt de leiding dat er weer zoveel kinderen meegaan!

> Bekijk de foto's

Gepubliceerd op 03-04-2014

Scouting Doesburg houdt flessenactie

Op zaterdagochtend 16 november gaan scouts van Isala Groep Scouting Doesburg langs Doesburgse deuren om statiegeldflessen in te zamelen.

 

Tussen 10.00 uur en 12.00 uur gaan alle leden van de vereniging de deuren langs. In groepen verspreiden zij zich over de verschillende wijken, om in 2 uur tijd zoveel mogelijk huizen langs te gaan.

In verband met de veiligheid, nemen de scouts geen flesjes van glas mee. De DEKA-markt op de Beinum is bereid gevonden om de ingezamelde flessen in ontvangst te nemen in ruil voor het statiegeld.

 

Bent u niet thuis?

Bent u op zaterdagochtend 16 november niet thuis, maar wilt u Scouting Doesburg wel steunen? Leg uw plastic statiegeldflessen dan bij de voordeur, de scouts nemen ze graag mee!

 

Opbrengst

De opbrengst van deze inzamelingsactie wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuw spelmateriaal en voor het organiseren van uitdagende activiteiten.

 

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!

Gepubliceerd op 08-11-2013

Kids Survival Day op 15 juni

Durf jij de uitdaging aan?

Zaterdag 15 juni organiseert Isala Groep Scouting Doesburg weer een Kids Survival Day. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen hun grenzen verleggen op het survivalparcours dat bestaat uit touwbruggen, een hindernisbaan, een oversteek met een vlot en nog veel meer!

De inschrijving begint om 13.30 en om 14.00 uur gaat het programma van start. In kleine groepjes wordt er onder begeleiding van oudere scouts een parcours afgelegd. De dag eindigt rond 16.30 uur. Deelname aan de Kids Survival Day kost 1 euro.

De Kids Survival Day wordt ieder jaar door Scouting Doesburg georganiseerd. De dag is niet alleen voor scouts, en dat is een bewuste keuze. Het is een perfecte manier om andere kinderen kennis te laten maken met scouting!

- Touwbrug4-400-400.jpg

De reguliere opkomsten van de Bevers en Welpen gaan zaterdagochtend 15 juni niet door. Zij zijn in de middag natuurlijk welkom om te komen survivalen, deelname is voor hen gratis. De Padvindsters en Verkenners helpen de hele dag bij de activiteiten van de Kids Survival Day.

Gepubliceerd op 23-05-2013

Padvindsters winnen Regionale Scouting Wedstrijden

Tijdens de RSW (Regionale Scouting Wedstrijden) van 12 tot en met 14 april hebben de padvindsters (meiden van 11 t/m 15 jaar) van Isala Groep Scouting Doesburg de eerste plaats behaald.

De zeven meiden hebben gestreden tegen 14 andere patrouilles (groepjes) uit de regio. Tijdens dit weekend was het thema Expeditie Prehistorie. De kleding, maaltijd en de kampaankleding werden aan dit thema aangepast. Daarnaast werd er gelet op het beheersen van de scoutingtechnieken, hygiëne, originaliteit en vooral de samenwerking.

Na een vermoeiend weekend vol enthousiasme, spanning en gezelligheid kregen de Doesburgse padvindsters waar ze zo hard voor hadden gewerkt; de eerste prijs die toegang geeft tot de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Deze zijn in het Pinksterweekend van 18 tot en met 20 mei  en vinden plaats in Baarn.

- padvindstersRSW-250-400.jpg

Foto v.l.n.r. Laura, Maureen, Lianne, Dara, Jessica, Simone, Jonne.

Naast veel felicitaties en een cadeau van de organisatie, kregen de padvindsters ook het wisselschild mee naar huis. Deze kan opgehangen in Clubgebouw De Knoop, waar het schild in 2011 ook al hing. De Doesburgse verkenners (jongens) deden met 2 patrouilles ook mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden, zij werden negende en tiende.

Gepubliceerd op 14-04-2013

De Knoop is weer schoon!

Ondanks dat het eind maart kouder is dan ooit, De Knoop was toe aan een grondige voorjaarsschoonmaak! De scouts waren met een aantal leiding in de stad broodjes aan het bakken, dus was er rust en ruimte op ons clubgebouw om eens flink te poetsen.

Met de overige leiding en een aantal ouders hebben we alle lokalen lekker gesopt en de keuken en badkamer hebben een grote beurt gehad. Ook het houthok (buiten) is flink uitgemest. Zo kunnen we als het lekkere weer begint  fijn bij alle spullen om bijvoorbeeld een vlot of een hindernisbaan te maken.

Naast dat het een erg nuttige dag was, was het ook nog erg gezellig. Ouders: bedankt voor jullie hulp!

Gepubliceerd op 24-03-2013

Baden Powell dag 2013

GEFELICITEERD! Baden Powell was jarig en dat gingen wij op 23 februari vieren met een super leuke vossenjacht voor alle kinderen van Isala groep scouting Doesburg. Alle kinderen hadden 50 cent of meer mee gebracht en hun bord, mok en bestek. Gezamenlijk hebben we deze dag geopend en al snel gingen de kinderen in groepjes op pad richting de stad waar de vossenjacht plaats zou vinden. Dit jaar was het thema van de vossenjacht: ‘Letters’. De vossen, de padvindsters en verkenners, hadden een letter gekozen en hingen, plakten en trokken dingen aan die begonnen met de letter die ze gekozen hadden. Bijvoorbeeld bij de letter ‘P’ hadden ze een Pyjamabroek, een Paarse Pet, Pizza enz. Ook waren er 2 zwarte vossen met de letter ‘X’. Bij deze vossen kon je maar beter uit de buurt blijven, want als iemand van je groepje door hen getikt werd stelden ze een vraag. De Welpen moesten bijvoorbeeld zo snel mogelijk 5 voorwerpen noemen met een bepaalde letter en de Bevers moesten langer ‘Aaaaaaaaaaaa’ zeggen dan dat de vossen dat konden. Wanneer je dit goed deed mocht je doorlopen, maar ging het volgens de vossen niet goed genoeg dan zette zij een ‘X’ door de stempel van de laatste vos die je had gevonden en moest je deze dus opnieuw gaan zoeken! Ondertussen werden er op de Knoop voorbereidingen getroffen voor de lunch door de overige padvindsters en verkenners. Ook probeerden zij het gezellig te maken in het bever lokaal zodat we met zijn alle konden genieten van het eten dat ze klaar aan het maken waren. Het was erg koud buiten, dus toen de kinderen terug kwamen waren ze erg blij met een lekkere kop warme soep en TWEE heerlijke broodjes knakworst. Alle kinderen zaten samen lekker te smullen in het beverlokaal terwijl ze weer een beetje warm werden en nog naspraken over al het leuks wat er tijdens de vossenjacht was gebeurd. Nu bleef de vraag alleen nog, hoe veel geld hadden de kinderen gegeven? Ze hadden maar liefst €63,05 meegebracht! Dit bedrag is inmiddels overgemaakt naar het Jeugdsportfonds. Ondanks de kou was het een super gezellige en geslaagde middag geworden. Zijn jullie er volgend jaar weer bij?

Bekijk de foto's

Gepubliceerd op 11-03-2013