Speltakken

Scouting Doesburg heeft acht verschillende groepen , ingedeeld naar leeftijd en geslacht.

LeeftijdJongensMeisjes
5 tot 7 jaar Bevers Bevers
7 tot 11 jaar Welpen Jongens Welpen Meiden
11 tot 15 jaar Verkenners Padvindsters
15 tot 18 jaar Explorers Explorers
18 tot 23 jaar Stam Stam
vanaf 23 jaar Dûh Bank Dûh Bank

Bevers

De Bevers is een gemengde groep voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Iedere zaterdagmorgen zijn de Bevers op De Knoop aan het stoeien en ravotten met elkaar en met de leiding. Plezier maken staat voorop. Natuurlijk worden er ook allerlei leuke, gezellige en soms zelf een beetje spannende activiteiten georganiseerd, zoals speurtochten, knutselen, koken en nog veel meer!! Al deze acitiviteiten worden gedaan samen met de leiding, Keet Kleur, Sterre Stroom, Stanley Stekker en Bas Bos. Zij zijn de de bewoners van Hotsjietonia, het dorpje waar de Bevers al hun avonturen beleven.

De Bevers hebben opkomst op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Contactpersoon: Jantien Hamer - E-mail: bevers@scoutingdoesburg.nl

Welpen Jongens

Dit zijn jongens vanaf zeven tot elf jaar. Alle activiteiten die de Welpen doen hebben te maken met de Jungle. Het welpenverhaal is namelijk gebaseerd op het 'Jungle Book' van Rudyard Kipling (Disney heeft er ook een tekenfilm van gemaakt). In de rimboe is er van alles te doen en te leren. De Welpen bouwen hutten, doen speurtochten met eenvoudige kaart- en kompastechnieken, spelen veel buiten en maken vooral een hoop plezier.

De welpen jongens hebben opkomst op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Contactpersoon: Willeke Bruil - E-mail: welpenjongens@scoutingdoesburg.nl

Welpen Meiden

Dit zijn meisjes van zeven tot en met elf jaar waarvan de avonturen zich afspelen in de jungle. In de rimboe is er van alles te doen en te leren. De Welpen Meiden spelen toneel, knutselen, doen speurtochten, koken hun eigen eten en zijn vaak buiten te vinden. Een veelzijdig en gezellig programma dus.

De welpen meiden hebben opkomst op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Contactpersoon: Ruth Bakker - E-mail: welpenmeiden@scoutingdoesburg.nl

Verkenners

Als jongen van elf tot en met veertien jaar zit je bij de Verkenners. Verkenners zijn stoere jongens die ook een hoop stoere dingen doen. Koken op kamvuur, tochten lopen met rugzak, touwbruggen pionieren (met touw en hout). De Verkenners hebben meerdere malen in het jaar een weekendkampje waarbij telkens grenzen verlegd worden. Buiten dat het allemaal hartstikke stoer en gaaf is, is het natuurlijk ook bij de Verkenners belangrijk om met elkaar een hoop lol te maken.

De verkenners hebben opkomst op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.
Contactpersoon: Christian Wolsink - E-mail: verkenners@scoutingdoesburg.nl

Padvindsters

Zij zijn meisjes van elf tot en met veertien jaar. Avontuurlijke meiden komen bij de Padvindsters compleet tot hun recht. Iedere zaterdagmorgen gaan de Padvindsters weer een nieuwe uitdaging aan. De ene keer doen ze iets stoers zoals pionieren (met hout en touw) of speurtochten, maar ook échte meidendingen komen aan bod, zoals koken (op kampvuur) en knutselen en prutselen. Natuurlijk hebben ook de Padvindsters enkele keren in het jaar een leuk, gezellig en actief kamp.

De padvindsters hebben opkomst op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Contactpersoon: Tineke Beekman - E-mail: padvindsters@scoutingdoesburg.nl

Explorers

Explorers is de gemengde speltak voor jongeren tussen vijftien en achttien jaar oud. De Explorers maken, met de ervaring die ze hebben opgedaan bij de eerdere groepen, hun eigen programma. Ze mogen dus doen wat zij leuk vinden. Natuurlijk wordt hierbij wel een oogje in het zeil gehouden door de begeleiders, en mocht het nodig zijn, zijn zij natuurlijk altijd bereid om te helpen en de handen uit de mouwen te steken.

De explorers hebben opkomst op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.
Contactpersoon: Ruth Bakker - E-mail: explorers@scoutingdoesburg.nl

Stam

Vanaf je achttiende jaar zit je bij de stam. Hier gaat het vooral om het gezellig samen zijn, af en toe met een leuke eigen georganiseerde activiteit. Het evenwicht hierin is ideaal. Iedere eerste vrijdag van de maand heeft de Stam een inloopavond. Dit is dé ideale gelegenheid om onder het genot van een drankje lekker bij te kletsen. Iedere 3e zaterdag in de maand is het tijd om samen iets te doen. De activiteiten worden door de Stam zelf georganiseerd.

De stam komt 2 keer in de maand bij elkaar, begintijd 20.30 uur.
Contactpersoon: Thijs Kupers - E-mail: stam@scoutingdoesburg.nl

Dûh Bank

Vanaf je drieëntwintigste ga je naar Dûh Bank. Eén keer in de maand komt Dûh Bank bij elkaar. De ene keer alleen om even bij te kletsen, een andere keer om samen iets te ondernemen. Ook deze groep draait geheel zelfstandig.

Dûh Bank heeft één keer per maand opkomst.
Contactpersoon: Bas van de Meulengraaf- E-mail: duhbank@scoutingdoesburg.nl