De omgeving

Hanzestad Doesburg
Doesburg is een hanzestad en ligt centraal op de rand van De Achterhoek, De Veluwe en De Liemers. Mede door deze factoren is Doesburg van oudsher een échte ambachtsstad, die al sinds 1237 stadsrechten heeft.

Vandaag de dag is Doesburg een sfeervol stadje. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd die een hoop gezelligheid met zich mee brengen. Naast de gezelligheid kun je in Doesburg ook praktische en noodzakelijke dingen vinden zoals supermarkten, huisartsen, een apotheek etc.

Torenbeklimming
Als je in Doesburg bent, kun je er niet omheen. Bijna overal waar je bent zie je hem boven ons mooie stadje uitkomen; De Martinitoren. Deze toren is met zijn 94 meter een van de hoogste van Nederland. Als je Doesburg eens van bovenaf wilt bekijken kun je onder begeleiding van een gids van de VVV de toren beklimmen.

Doesburgsch Mosterdmuseum
Menigeen denkt bij het horen van de naam Doesburg aan één van onze lekkernijen, de Doesburgse Mosterd. Wil je eens zien hoe de mosterd gemaakt wordt, dan kun je een bezoekje brengen aan het museum.

De Spelerij
“De Spelerij en de Uitvinderij” is een volstrekt unieke plek om te spelen en te ontdekken. Ook aan de zo belangrijke veiligheid is op deze bijzondere plek natuurlijk alle aandacht besteed, al zullen door de speciale vormgeving sommige aspecten anders benaderd moeten worden. Elke bezoeker kan zich veilig vermaken. Naast het spelen in De Spelerij kan er gewerkt worden in De Uitvinderij. Dit is een creatieve werkplaats, waar de bezoekers zelf aan het werk kunnen en hun, in De Spelerij opgedane ervaring, in een kunstwerk kunnen omzetten.


Zwembad Den Helder
Zwembad ‘Den Helder’ is een multifunctioneel zwembad waar elke zwemliefhebber prima kan sporten of recreëren. Wedstrijdbad, recreatiebad, peuterbad, glijbaan, Turkse stoomcabine, ‘Dino’ de waterval, infrarood sauna’s, een turbobruiner en een zwemmersbar… Bij zwembad Den Helder hebben ze het allemaal.

Recreatieplas Rhederlaag
Het uitgestrekte recreatiegebied Rhederlaag heeft alles voor een heerlijk ontspannen dag in de buitenlucht. Met de ruim 300 hectare aan wateroppervlakte is Rhederlaag een geliefd oord voor watersporters, maar je kunt er ook heerlijk op het zandstrand liggen. Het is een uniek recreatiegebied op fietsafstand van Doesburg.

De Dierense Speeltuin
De Dierense Speeltuin heeft ongeveer 35 attracties, waaronder schommels, een ingebouwde trampoline, draaimolen, wip-wappen, skatebanen, een verkeersplein met skelters(tot 14 jaar), een midgetgolfbaan, een playland (voor voetbal en basketbal), een skeelerbaan, een zandbak met water, een grote glijbaan, een rolstoelschommel en nog veel meer!

Viking Adventure Sports
Viking Adventure Sports is gespecialiseerd in het organiseren van buitensportactiviteiten. Je kunt er onder andere sloep varen over de oude IJssel en boogschieten. Ook organiseert Viking ‘City Game Doesburg’: met behulp van een GPS wandel je in teams door het oude stadscentrum, langs diverse cultuurhistorische hoogtepunten van deze gezellige Hanzestad aan de IJssel. Onderweg moeten er op een creatieve manier vragen en opdrachten worden opgelost.


Posbank (op de Veluwe)
Het bekendste punt van de Veluwezoom, de mooiste top van Nederland (verkiezing ANWB), bijna het hoogste punt van de Veluwe met haar 90 meter boven NAP. Kortom: niet te missen!

Het uitzicht is adembenemend: je kijkt uit over het IJsseldal, de Achterhoek en de Liemers tot in Duitsland. In augustus kleurt de omgeving helemaal paars als de heide in bloei staat.