Lid worden?

Wanneer jij zin hebt om eens een kijkje te nemen bij Scouting Doesburg, dan kan dat natuurlijk. Neem dan van te voren contact met de contactpersoon van de speltak. Deze kan je dan precies vertellen wanneer je waar moet zijn.

Nadat je 3 keer vrijblijvend hebt gekeken bij een opkomst, krijg je van de leiding een inschrijfformulier. Deze dien je dan in te vullen en zo snel mogelijk terug te geven aan de leiding. Vanaf dat moment word je ingeschreven bij Scouting Doesburg. Ook word je dan dírect lid van Scouting Nederland, waardoor je mee kan doen aan landelijke scoutingactiviteiten! Ook is het inschrijfformulier hier te downloaden:

Contributie
De contributie per lid bedraagt: € 31,50 per kwartaal. Van deze contributie gaat een deel naar Scouting Nederland, wordt een deel gebruikt voor onderhoud aan het gebouw en onze locatie en gaat een deel naar de speltak waarvan uw kind lid is. Dit activiteitengeld gebruikt de speltak om de programmakosten te betalen.

Betaling van de contributie is alleen mogelijk via automatische incasso. De contributie wordt dan vanzelf geïnd. De contributie voor de vier kwartalen wordt in geïnd in januari, april, juli en oktober.

Stichting Leergeld
Als u door omstandigheden de contributie niet kunt betalen biedt Stichting Leergeld Doesburg ondersteuningsmogelijkheden aan. U kunt hiervoor zelf een aanvraag indienen op hun website; https://www.leergelddoesburg.nl/. Scouting valt onder de categorie ‘Sport’. Wanneer u hier een aanvraag doet horen wij dit graag, dan kunnen wij daar voor de contributie rekening mee houden. 

Lidmaatschap opzeggen
Als uw kind na een tijd besluit om toch weer van onze Scoutinggroep af te gaan, meldt u hem/haar dan per e-mail af bij de secretaris. De uitschrijving gaat dan in bij aanvang van het volgende kwartaal, dus per 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober. Uiteraard is uw kind dan ook welkom tot het einde van het kwartaal, en stopt de contributie vanaf het nieuwe kwartaal.